Info: Finse piste

 

 

Toen we in juni vorig jaar besloten om onze voortuin aan te pakken en extra speel- en sport kansen te creëren voor onze kinderen, konden we alleen maar dromen van zo’n prachtige Finse piste.

In oktober werd ze aangelegd en vanaf januari konden onze kinderen er al lopen. Meester Erwin en Juf Isabelle vertelden ons -als kenners- dat de piste goed ligt…

 

Dat bewegen voor iedereen belangrijk is - zeker in deze digitale tijd -  dat hoef ik jullie niet meer te vertellen. De media informeert ons hier voortdurend over. Start to run, start to swim, nu zelfs al start to golf. Vanuit het ministerie van onderwijs worden we uitgedaagd om one mile a day te lopen én in september 2017 riep de minister ons op om  te bewegen tot aan de zon.

Heel wat onderzoeken vertellen ons hoeveel we nu eigenlijk op een dag moeten bewegen. Het gaat van een half uur over 2 uur per dag, met wekelijks botversterkende oefeningen.

Wat is het nu eigenlijk….  Wij kiezen voor een middenweg met de slogan: bewegen is goed, meer bewegen is beter.

 

We bieden onze kinderen per week:

→ 2 uur turnen van peuter tot 6de leerjaar,

→ 2 wekelijks zwemmen van 3de kleuterklas tot 6de leerjaar,

→ wekelijks 1 uur sherborne of yoga voor iedere kleuter,

→ vanaf nu dagelijks (of toch 3x in de week) enkele rondjes op onze Finse piste,

→ neem de speeltijden en de bewegingstussendoortjes in de klas erbij...

Ik vermoed dat onze kinderen dus wel aan een uur beweging per dag komen op deze manier...

Daarnaast is het bewezen dat bewegen de concentratie verhoogt; handig meegenomen wanneer de kinderen terug achter hun bank zitten.

 

Wij vinden het als school ook belangrijk om al onze kinderen kansen te geven. Niet iedereen woont op wandelafstand van een Everslaarbos of van het Bospark. Niet iedereen heeft een grote tuin waarin naar hartelust kan geravot worden. Niet alle ouders hebben tijd om met de kinderen elke avond een wandeling in de wijk te maken…

Dus bieden wij onze kinderen deze extra beweegmogelijkheden aan.

 

We zien met onze Finse piste ook kansen binnen ons project Brede school; waar we vanuit de stad een mooie subsidie krijgen..

Ouders die hun kinderen ‘s morgens komen afzetten of ‘s avonds ophalen kunnen gerust gebruik maken van onze piste. In de toekomst kan de piste opengezet worden op zaterdag, met steun van de buurt, lijkt me dat zeker te lukken.

 

Kortom deze Finse piste is een meerwaarde voor onze kinderen. Voor onze kinderen op school, voor hun ouders en voor de buurt waar ze in opgroeien.

Neem daarbij de gezonde lucht, de afwisseling doorheen de dag en het feit dat het gewoon fijn is… dan denk ik dat ik u niet meer hoef te overtuigen.

Wij zijn in ieder geval overtuigd en geloven dat onze kinderen hier alleen maar beter door worden. zowel fysiek als hun leerprestaties. De kinderen kunnen groeien en tenslotte is dat de hoofdtaak van ons, als school.

 

https://www.tvoost.be/nieuws/lokerse-school-heeft-eigen-finse-piste-58433

 

 
Joomla Templates - by Joomlage.com